WoW:Handleiding

From ISBoxer
Jump to: navigation, search
ISBoxer Quick Start Guides
Diablo III
EVE Online - Српски / Srpsk
EverQuest
EverQuest 2
Lord of the Rings Online
RIFT
World of Warcraft - Dansk - Deutsch - Nederlands - 中文版

World of Warcraft Quicker Start Guide

Your game not listed?
Quick Start Guide for other games (older version here)
Supported Games

ISBoxer is zeer geavanceerde multiboxsoftware en is in de laatste twee jaren uitgegroeid tot de meest gebruiksvriendelijke. Daardoor zijn er veel handleidingen en video’s van beschikbaar. Bij sommigen wordt gedetailleerd gekeken naar verschillende opties binnen de software. Veel van deze opties zijn nu vernieuwd en nog makkelijker om te gebruiken.

Deze handleiding helpt u om zo snel en makkelijk mogelijk te beginnen met multiboxen in World of Warcraft en hoe u het meest uit de ISBoxer te halen zonder dat het u verward. We zullen proberen om alles wat een beginnend multiboxer nodig heeft in detail uit te leggen.

Als u op een punt komt dat u iets niet begrijpt, neem dan een kijkje in de ISBoxer Chat Room voor hulp. Er is altijd wel iemand die u graag in het Engels te woord staat.

De eerste stappen

Begin bij het gebruiken van de Quick Setup Wizard(Engels!) zoals gedemonstreerd in de 40-seconden configuratie video(Engels!). Dit zet het standaard werk configuratie aan compleet met auto-assist voor de snel knoppen 1 tot en met =.

De Quick Setup Wizard is makkelijk te volgen en legt al veel zelf uit. Maar er zijn een paar dingen op de laatste pagina die u misschien wilt weten en die niet zo duidelijk zijn voor startende multiboxers. Als u auto-follow/volgen wanneer u van karakter wisselt aanzet, dan volgen de karakters automatisch het leidende karakter . Dit kan handig zijn, maar is even vaak niet zo handig , bijvoorbeeld wanneer uw karakters aan het drinken zijn. Wanneer u wisselt van scherm bewegen de karakters en moet u ze weer laten drinken.

Nadat u de Quick Setup Wizard configuratie heeft ingesteld export u de settings naar Inner Space om deze configuratie te activeren. Dit kan gedaan worden in het File/bestand menu. ISBoxer hoeft niet aan te staan terwijl u aan het spelen bent, maar het handig om ISBoxer tijdens het spelen aan te laten. Zodat u veranderingen in uw configuratie kunt maken tijdens het spelen. Opgelet! Als u veranderingen maakt in WoW Macros via ISBoxer tijdens het spelen, zult u eerst het spel moeten herladen. Dit kunt u doen door /reload-ui tijdens het spelen te typen. Zo herlaadt u de ISBoxer Addon en activeert deze de macro veranderingen.

Sneltoetsen gecreëerd door Quick Setup Wizard voor WoW

 • Standaard
  • Alt+F: Follow Me/Volg mij (F staat voor "Follow/Volgen")
  • Shift+Alt+F: zet Jamba Follow Strobing aan/uit (F staat voor "Follow/Volgen")
  • Shift+Alt+D: Dansen met mijn target (D staat voor "Dance/Dansen")
  • Shift+Alt+I: Invite/nodig alle anderen/het team uit (I staat voor "Invite/Uitnodiging")
  • Ctrl+Space: Laat anderen/het team springen
 • Action Bars ("FTL DPS Toetsen")
  • 1 tot en met =: Zijn jou Action Bar knoppen met auto-assist
 • Besturing
  • Shift+Alt+R: Zet Keyboard en muisbroadcasting aan/uit (R staat voor "Repeater")
  • Shift+Alt+M: Zet niet – besturing toetsen aan/uit(M staat voor "Maps" zoals in Key Maps)

Het inloggen in WoW

Na het gebruik van de Quick Setup Wizard en het Experoteren van de configuratie (File/bestand, Export), moet u de karakterset opstarten. Dit kunt u op drie manieren doen: 1. Rechter muis klik op het Inner Space icoontje rechts onderin de systeem balk en zoek het kopje "Character Set". Houdt uw muis boven dit kopje en klik vervolgens de juiste karakterset aan. 2. Rechter muis klik op de "Character Set" in het bovenste paneel in ISBoxer en klik op "Launch". 3. Of u kunt een snelkoppeling creëeren op uw bureaublad. Dit kunt u doen door met uw rechter muisknop op "Character Set" te klikken in het bovenste paneel van ISBoxer en vervolgens op "Create Desktop Launch Shortcut" klikken.

Opgelet! Later als u aan het spelen bent en een van uw geopende WoW schermen sluit af, omdat er bijvoorbeeld een "Error" heeft plaatsgevonden kunt u simpelweg uw Character Set opnieuw opstarten en vult het de missende WoW schermen aan.

Nu u voor het eerst de schermen van WoW heeft geopend zijn er een paar dingen waarop u moet letten. Zo komt er een "pop-up" scherm nadat u voor het eerst heeft ingelogd. Dit kan gebeuren omdat ISBoxer niet de verschillende accounts detecteerd op 1 Battle.Net account. Het is belangrijk om de juiste account te selecteren in elk scherm zodat ISBoxer de juiste karakter informatie voor elk karakter heeft (is de informatie incorrect, dan volgen de karakters niet correct en/of werkt auto-assist niet correct). Daarnaast geeft ISBoxer een waarschuwing bij de volgende keer dat deze wordt opgestart wanneer u de informatie verkeerd heeft ingevuld. Hij geeft dan aan dat de accountnamen niet overeenkomen. Dit kan worden opgelost door WoW af te sluiten en opnieuw naar File/bestand te gaan en op Export te klikken.

Nu de accounts zijn gedekt, kunnen we verder gaan naar het invoeren van het wachtwoord. Key Maps eigen instellingen staan aan en wanneer u een van de toetsen 1 tot en met = gebruikt in u wachtwoord dan moet u tijdelijk Key Maps uitzetten om gemakkelijker het juiste wachtwoord in te voeren.

Key Maps staat uit(links) Repeater staat aan(rechts)

Key Map and Repeater toggles
Er zijn twee manieren om Key Maps aan en uit te zetten
 1. Druk Shift+Alt+M in.
 2. Of wanneer de iconen (zoals hierboven) zichtbaar zijn kunt u op de "A,Z" knop aan de linker kant te drukken zodat deze grijs wordt. Het icoon dat aan staat is weergegeven in het groen. Laat u het aanstaan dan is er een kans dat de wachtwoorden onjuist zijn ingevoerd.

Tip: We zijn aan het kijken waarom die iconen er staan. U vraagt zich misschien wel af hoe u die iconen kan verplaatsen. De Quick Setup Wizard vertelde het u al op de laatste pagina, maar hier nog één keer. Druk Ctrl+Shift+Alt+G in om de in-game ISBoxer besturings paneel zichbaar te maken. Daarna kunt op op "Broadcasting" klikken en het verslepen. Klik op Save om het op te slaan en de zelfde positie te behouden voor de volgende keer dat u het spel opstart.

Wanneer u wachtwoord hetzelfde is bij alle Battle.Net accounts kunt u het beste de muisbroadcasting aka "Repeater" aanzetten.

Er zijn twee manieren om Repeater aan en uit te zetten
 1. Druk Shift+Alt+R in
 2. Of, wanneer de iconen (zoals hierboven) zichtbaar zijn op de "A,A" knop aan de linker kant te drukken zodat deze groen wordt. Nu wordt elke toets gebroadcast naar de andere schermen.

Opgelet! Voor het invoeren van u wachtwoorden moet alleen Repeater aan staan!

Nu bent u ingelogt en zult u zowel de juiste Server als het juiste Karakter moeten aanklikken in elk scherm. Na de eerste keer wordt dit opgeslagen door ISBoxer en is de tweede keer inloggen een genot om te zien hoe snel dat gaat.

Bij het Karakter Selectie scherm, klik op het knopje Addons en zorg ervoor dat ISBoxer Addon aan staat. Wanneer deze uit staat werken de macros gecreëerd door ISBoxer niet, dit is inclusief auto-assist, follow/volgen en nog veel meer.

Uiteindelijk neemt men bij een gewone login deze stappen
 1. Doe de Key Maps uit
 2. Doe de Repeater aan
 3. Type het wachtwoord en druk Enter
 4. Wacht voor het Karakter Selectie scherm
 5. Druk Enter
 6. Doe Key Maps weer aan
 7. En doe Repeater weer uit.

Het begrijpen van Key Maps tegenover Repeater

Om te beginnen, Key Maps horen bijna altijd aan te staan tijdens het spleen, Repeater staat bijna altijd uit. Key Maps wordt in gebruik gesteld bij verschillende sneltoetsen, zoals 1 tot en met =, deze knoppen zorgen ervoor dat jou karakters iets doen wat jij wilt, zoals /assist en dan een spell casten. De enige keer dat Key Maps uit moet zijn is wanneer deze sneltoetsen worden gebruikt bij andere dingen, zoals het typen van u wachtwoord of het typen tijdens het spelen.

Repeater is een simpele broadcast die alle knoppen die u drukt door worden gegeven naar de andere schermen. Zelfs uw muis! Zo wordt Repeater gebruikt wanneer u, uw muis op elk scherm wilt gebruiken, of het wachtwoord in typen op alle schermen tegelijk, of zelfs het inleveren van een Queste. Er zijn te veel mogelijkheden om op te noemen. Repeater kan ook worden gebruikt via een zogenaamde Zwarte of Witte lijst, maar dit wordt afgeraden. In plaats daarvan is het gemakkelijker om de Key Maps aan te zetten en daarvoor verschillende sneltoets combinaties in te vullen. Zoals het gebruik van Alt+1 als sneltoets. Dit kan gedaan worden via de optie: Many New Mapped Keys. (hier later meer over bij: “Veel sneltoetsen toevegen, eventueel met auto-assist” )

Nu dat duidelijk kunnen we echt gaan beginnen!

Het spelen begint

Ok, U bent ingelogt, wat nu? Start bij het indrukken van de invite/uitnodiging sneltoets, Shift+Alt+I. Krijgen niet al u caracters een invite/uitnodiging, dan is het mogelijk dat de ISBoxer Addon niet aan staat. Zorg ervoor dat het op alle karakters aan staat!

Afhankelijk van anderen Addons moet u waarschijnlijk handmatig de uitnodigingen accepteren:

 1. Do de Repeater aan
 2. Kijk naar de muis cursor op de andere schermen (niet het hoofd scherm)
 3. Klik op de accept knop op alle schermen tegelijk
 4. Doe de Repeater weer uit.

Laat al u karakters volgen, door Alt+F in te drukken.

Val iets aan om te zien of de auto-assist voor de sneltoetsen 1 tot en met = werkt. Klikt u de knoppen tijdens het spelen met de muis?Dan zal dat niet werken. Wanneer u wel graag klikt met de muis, moet u dat configureren en dat kost veel extra tijd. Voor nu kunt u het beste de sneltoetsen indrukken op het keyboard.

Interactie met NPCs

World of Warcraft heeft sinds een paar patches geleden een optie toegevoegd: Interact with Target (IWT in het kort, vrij vertaald: Interactie met NPCs). Dit zorgt ervoor dat u via de Key Bindings in WoW een sneltoets kan instellen die hetzelfde doet als u rechter muisknop, zoals het openen van een winkel tab, of het looten van een lijk en zo verder. Wanneer u dit gebruikt met de optie: Click to Move (CTM in het kort, vrij vertaald: Klik om te bewegen) kunt u de andere karakters naar de NPC laten lopen wanneer deze buiten bereik zijn. Dit zorgt voor een simpele maar sterke manier om interactie aan te gaan met NPC als multiboxer. Zowel voor Melee karakters om ze binnen bereik te houden tijdens het gevecht. Of om lijken te looten na het gevecht.

ISBoxers Quick Setup Wizard configureert automatish de optie: IWT en CTM, maar World of Warcraft heeft geen standaard sneltoets voor deze optie, die gaan we nu wel instellen. Druk op Escape om naar het optie menu te gaan in World of Warcraft. Ga naar Key Bindings, klik daarop en scroll helemaal naar beneden tot u bij de Targeting sectie komt, zoek Interact with Target op en stel u sneltoets in. Elke sneltoets werkt, maar ik heb de snel toets op “Alt+J” gezet.

Nadat u de sneltoets heeft ingesteld (het is belangrijk dat dit eerst gebeurt om verdere verwarring te voorkomen) zult u de ISBoxer moeten instellen op dezelfde sneltoets combinatie om ISBoxer het te laten doorgeven aan alle schermen:

 1. In het bovenste paneel in ISBoxer, selecteer Generel onder Key Maps
 2. In het paneel linksonder, klik op Interact with Target
 3. In het paneel rechtsonder, boven aan, is een sneltoets optie. Klik op het “ <” teken om een sneltoets in te stellen. Het kan dezelfde combinatie zijn die in het spel is gebruikt, zo heb ik deze staan op Alt+J. Dit voorkomt dat ik de J kan gebruiken tijdens het chatten in het spel. Zonder dat ik Key Maps eerst moet uitzetten.
 4. Breidt het kopje Interact with Target uit door op het plusje (+) te klikken.
 5. Klik op Step 1 onder Interact with Target (de “1” onder Steps”)
 6. De onderste Action/actie in het rechter paneel zou de Interact with Target sneltoets moeten configureren in het spel, naar alle schermen. Dit is nog niet het geval en gaan we nu instellen: klik met u rechtermuisknop op deze action en selecteer Delete.
 7. Klik met u rechtermuisknop op Actions, onder Keystroke Actions en selecteer New Keystroke Action
 8. Zet Target naar Window;All /w Current (NIET naar Window;All w/o Current, w/o staat voor without, wat “zonder” betekend. Kortom, is dit geselecteerd dan doen alle andere schermen het wel maar het hoofdscherm niet.)
 9. Zet de Key Combination naar de toetsen combinatie die u heeft gekozen in het spelletje, in mijn geval zou dat Alt+J zijn.

Opgelet! Vergeet niet naar File/bestand te gaan in ISBoxer om dan Export te selecteren en ISBoxer de configuraties naar InnerSpace te exporteren en zo weer in het spel. Als dit een maal gedaan is zou de nieuwe IWT sneltoets moeten werken. Target een NPC en druk de nieuwe sneltoets in. De Karakters zullen nu een interactie moeten aangaan met de NPC.

Snel veel sneltoetsen toevoegen, eventueel met auto-assist

 1. In het bovenste panel, klik op "FTL DPS Keys" onder Key Maps
 2. In het onderste paneel, moet nu "FTL DPS Keys" staan en daaronder Mapped Keys met een lijst met DPS 1 tot en met DPS =. Klik met u rechter muisknop op Mapped Keys en selecteer, Many new Mapped Keys.
 3. Boven aan bij het Many new Mapped Keys scherm is een box genaamd: Press a key combination here, dit staat voor druk een toets combinatie hier. Klik dat boxje en druk elke combinatie in die u wilt gebruiken voor de snel toetsen. Inclusief elke combinatie van Alt, Shift en Ctrl. Ik gebruik bijvoorbeeld Alt+1 tot en met Alt+= en heb die daar allemaal ingevoerd.
 4. Wanneer u deze geadvanceerde optie gebruikt is de rest van het scherm al ingevuld met auto-assist en broadcasting. Wanneer u deze opties wilt gebruiken klik dan OK en dan bent u klaar met dit gedeelte van de handleiding. Anders gaat u naar stap 5.
 5. De "Target for keystrokes" box is een optie waarbij u gekozen karakters de sneltoets kan laten broadcasten. Gebruikelijk staat deze op "Window:All w/ current" en dat zorgt ervoor dat elke sneltoets die gebruikt wordt naar elk scherm wordt gebroadcast. Maar u kunt ook bijvoorbeeld "Window:All w/o current" gebruiken, dit laat alle sneltoetsen broadcasten op elk scherm behalve degene wat het hoofdscherm op dat moment is.
 6. De "Do this Mapped Key first" box laat u kiezen uit een Mapped Key om eerst uittevoeren voordat de sneltoets wordt gebruikt. Dit wordt vaak gebruikt voor auto-assist. Wanneer u auto-assist wilt gebruiken volg de volgende stappen:
  1. Klik het < tekentje en kies een Mapped Key (zoals Alt+1)
  2. U target zou Window:Current moeten zijn
  3. De Key Map zou General moeten zijn
  4. En Mapped Key zou dan FTL Assist Me moeten zijn.
 7. De "Do this Mapped Key after" box laat u een Mapped Key kiezen die nadat u de sneltoets heft gebruikt uit te voeren. Voor het echte "targetless" spelen kunt bijvoorbeeld /cleartarget gebruiken. In dit geval laat u het gewoon leeg.
 8. Klik OK!

Computer Prestaties

Één van de dingen die de Quick Setup Wizard automatish instelt is Instant Swap. Dit is een optie die de eigenlijke resolutie van alle schermen synchroniseerd, zodat wanneer ze gekrompen zijn de schermen nog steeds op volle resoluties functioneren. Dit kan uw frames per second enorm aantasten, maar is nodig om een perfecte Muis broadcast te krijgen. Wanneer u niet u muis als broadcast gebruikt kunt u Instant Swap uitzetten. Om Instant Swap uittezetten:

 1. In het bovenste panel, klik op u Window Layout onder het Window Layouts kopje. De karakter set die u eerst heeft gemaakt zou daar moeten staan.
 2. In het paneel rechtsonder ongeveer aan de bovenkant staat Main region switcher aangevinkt. Klik daarop en Instant Swap is uitgezet.

Het gebruik van meerdere WoW mappen

Wanneer u meerdere mappen gebruikt om WoW te configureren. Zoals het gebruik van verschillende Unit Intarfaces tijdens het spelen is dit hoofdstuk wat voor u. Gebruikt u dat niet, dan is er ook geen reden om meerdere mappen te gaan gebruiken.

U moet begrijpen dat we het afraden om verschillende mappen te gebruiken. Dit komt namelijk met een aantal nadelen: zoals het limiteren van uw computer presentaties en het opnieuw instellen van meerdere mappen tijdens Patch dagen. Deze nadelen kunnen worden verminderd door Symlinks en Junctions te gebruiken. Het eerste doel om meerdere mappen te gebruiken en meerdere configuraties. Daarom gebruikt ISBoxer een optie die Virtual Files heet. Deze optie zorgt ervoor dat elk karakter een eigen Config. WTF map heeft – zelfs met één WoW map. Config.WTF mappen zorgen ervoor dat u account naam, server, geselecteerde karakters, video en geluid opties worden opgeslagen. Kortom, zelfs met één WoW map kunt u verschillende video en geluid settings hebben voor elk karakter.

Wilt u met dit in gedachten alsnog verschillende WoW mappen gebruiken (dat is natuurlijk geen probleem, mensen houden graag hun instellingen zoals ze waren) dan moet u voor elke WoW map het volgende doen:

 1. Klik met u rechtermuisknop op de Inner Space systeembalk icoon. (naast de systeem klok)
 2. Selecteer, Add Game van het menu
 3. Voor de naam is het een goed idee om dezelfde naam te gebruiken zoals bij u WoW mappen. Zoals, WoW1 of wat u zelf gebruikt. (ik gebruik WoW1 tot en met 10)
 4. Klik de ... knop om de game te kunnen gaan gebruiken
 5. Zet het naar het bestand, WoW.exe in de WoW map die u wilt toevoegen en klik OK.

Nadat u klaar bent om elke WoW map toe te voegen, sluit u Inner Space en start u ISBoxer opnieuw op. Dit zorgt ervoor dat Inner Space de veranderingen opslaat en ISBoxer laat de veranderingen.

Om er zeker van te zijn dan ISBoxer de verschilende mappen gebruikt die nu zijn ingesteld in Inner Space moet u het volgende doen voor elk van u karakters:

 1. Selecteer het gewenste karakter in het bovenste paneel onder Karakters.
 2. In het paneel rechtsonder klik op de naam van het gewenste karakter en ga naar Inner Space launch information (required). Zet Game naar het gewenste Game zoals u ingesteld heeft via Innerspace met de optie, Add Game.
 3. Zet Game Profile naar World of Warcraft Default Profile voor deze game.

Andere Bronnen