FAQ  •  Register  •  Login

Blizzard eliminating D3 instance loading

Moderator: MiRai

<<

Gdbman

Posts: 4

Joined: Thu Oct 19, 2023 8:26 pm

Post Thu Oct 19, 2023 8:35 pm

Blizzard eliminating D3 instance loading

Blizzard recently changed the way you can launch D3, by returning an error code 1 when you attempt to run the diabloiii.exe. So far it's for only the Asia region, but may soon be for the others. When I inquired about it in the technical blizzard forums, I was told that blizzard would only support launching the game from battle.net from now on and wouldn't fix whatever they did to break it. I don't see any other way the issboxer software can be used to launch the program now.
<<

MiRai

User avatar

Vibrant Videographer

Posts: 3010

Joined: Fri Nov 20, 2009 3:30 pm

Post Thu Oct 19, 2023 9:01 pm

Re: Blizzard eliminating D3 instance loading

Gdbman wrote:I don't see any other way the issboxer software can be used to launch the program now.

Have you tried using the launcher, as indicated in the setup instructions?

https://isboxer.com/wiki/D3:Quick_Start ... _3:_Log_in
<<

Gdbman

Posts: 4

Joined: Thu Oct 19, 2023 8:26 pm

Post Fri Oct 20, 2023 9:46 am

Re: Blizzard eliminating D3 instance loading

Yes, that's how I set it up years ago and it's worked greaat until Blizzard eliminated the ability to run diabloiii.exe -launch
<<

bob

User avatar

League of Extraordinary Multiboxers

Posts: 4591

Joined: Sat Feb 15, 2014 11:14 am

Location: In the dining room, with the lead pipe.

Post Fri Oct 20, 2023 1:22 pm

Re: Blizzard eliminating D3 instance loading

I believe the reference was in fact to use the "Diablo III Launcher" game profile (i.e. Battle.net), so it loads up Battle.net, you click Play, battle.net closes (you do have to set to Exit Completely when the game is launched), and the next Battle.net starts up.

Image
<<

Gdbman

Posts: 4

Joined: Thu Oct 19, 2023 8:26 pm

Post Fri Oct 20, 2023 3:30 pm

Re: Blizzard eliminating D3 instance loading

Oh, thanks. I misunderstood. I'll give that a try and let you know how it works.
<<

Gdbman

Posts: 4

Joined: Thu Oct 19, 2023 8:26 pm

Post Fri Oct 20, 2023 4:04 pm

Re: Blizzard eliminating D3 instance loading

Wow, now I feel like an idiot. That worked great, launching through battle.net. Thanks so much. Should I delete my post since the issue is resolved or leave it up?
<<

bob

User avatar

League of Extraordinary Multiboxers

Posts: 4591

Joined: Sat Feb 15, 2014 11:14 am

Location: In the dining room, with the lead pipe.

Post Fri Oct 20, 2023 4:06 pm

Re: Blizzard eliminating D3 instance loading

It's fine up as it is. It'll help someone else :)

Return to Diablo Series Diablo 3, Diablo Immortal, Diablo II Resurrected

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron