FAQ  •  Register  •  Login

HOWTO: Multibox SWTOR on one PC with ISBoxer!

Moderator: MiRai

<<

lax

User avatar

Site Admin

Posts: 7143

Joined: Tue Nov 17, 2009 9:32 pm

Post Tue Dec 13, 2011 7:06 am

Re: HOWTO: Multibox SWTOR on one PC with ISBoxer!

No, there are no special SWTOR videos or wizards yet, and there will not be a new ISBoxer release with special SWTOR features until I have had time to finish developing and testing the new feature set, and besides, people (including me) have barely had a chance to try out the game.

If any of the questions here boil down to "will we be able to run the Quick Setup Wizard and have it detect our SWTOR characters, and as soon as that's done log in and already have follow and assist macros and broadcasting action bars with auto-assist like it does for WoW", the answer is no not right now, maybe not ever. ISBoxer can detect your WoW characters because that information is stored in your WoW folders in a way I can easily grab, and it can install macros because the game has an Addon system that allows for it, and it can install hotkeys because the game has a Hotkey system that can bind pretty much any hotkey to activating any macro. (SWTOR does not currently have these capabilities)
<<

Gylon

Posts: 28

Joined: Mon Dec 12, 2011 10:17 am

Post Thu Dec 15, 2011 8:56 am

Re: HOWTO: Multibox SWTOR on one PC with ISBoxer!

lax wrote:No, there are no special SWTOR videos or wizards yet, and there will not be a new ISBoxer release with special SWTOR features until I have had time to finish developing and testing the new feature set, and besides, people (including me) have barely had a chance to try out the game.

If any of the questions here boil down to "will we be able to run the Quick Setup Wizard and have it detect our SWTOR characters, and as soon as that's done log in and already have follow and assist macros and broadcasting action bars with auto-assist like it does for WoW", the answer is no not right now, maybe not ever. ISBoxer can detect your WoW characters because that information is stored in your WoW folders in a way I can easily grab, and it can install macros because the game has an Addon system that allows for it, and it can install hotkeys because the game has a Hotkey system that can bind pretty much any hotkey to activating any macro. (SWTOR does not currently have these capabilities)




I am looking forward to this guide :)
I just bought the 3 year sub plan and will patiently wait for your support!
<<

Bloodcloud

Posts: 16

Joined: Wed May 12, 2010 10:40 am

Post Thu Dec 15, 2011 10:31 am

Re: HOWTO: Multibox SWTOR on one PC with ISBoxer!

..have it detect our SWTOR characters..


in AppData\Local\SWTOR\swtor\settings

there is a file : he6045_Mana_PlayerGUIState.ini

My char name is Mana and my server name is: LastPlayedShardAddress = he6045n01.swtor.com:8995:castlehilltest
(info from *_AccountDev.ini)

I don't know if this file is created after you change some gui settings like adding timestamps in chat or by default. will do some more tests tonight.
<<

hephaestus

Posts: 93

Joined: Mon Feb 01, 2010 10:24 am

Post Thu Dec 15, 2011 4:13 pm

Re: HOWTO: Multibox SWTOR on one PC with ISBoxer!

Inner Space doesn't seem to work around not being able to have two accounts active at the same time, unless I am really missing some obvious setup. I get the you already have one instance message as soon as I try to log in with a second account. I am sure there is a simple solution in the config, was just wondering if we already have an answer before I go looking around in the folder?
<<

lax

User avatar

Site Admin

Posts: 7143

Joined: Tue Nov 17, 2009 9:32 pm

Post Thu Dec 15, 2011 6:07 pm

Re: HOWTO: Multibox SWTOR on one PC with ISBoxer!

hephaestus wrote:Inner Space doesn't seem to work around not being able to have two accounts active at the same time, unless I am really missing some obvious setup. I get the you already have one instance message as soon as I try to log in with a second account. I am sure there is a simple solution in the config, was just wondering if we already have an answer before I go looking around in the folder?

There is nothing in the config for you to change, this is built into ISBoxer and Inner Space. If you are on Windows Vista I am aware of an issue where this may not work, but with Windows 7 it should work correctly as long as you are launching your ISBoxer Character Set.

Also, for other people reporting these messages, please be specific as to which message you get (as in, the actual text), or provide a screenshot -- there are different messages and depending on the message the solution might be completely different. Thanks ;)
<<

hephaestus

Posts: 93

Joined: Mon Feb 01, 2010 10:24 am

Post Thu Dec 15, 2011 7:44 pm

Re: HOWTO: Multibox SWTOR on one PC with ISBoxer!

Lax - I am running Windows Vista on the computer that I am using, gave the Windows 7 one to my wife... (hopefully I don't have to take it back :) I believe the specific message I got was a white box that stated "Only a single instance of this application can run"
<<

lax

User avatar

Site Admin

Posts: 7143

Joined: Tue Nov 17, 2009 9:32 pm

Post Thu Dec 15, 2011 7:55 pm

Re: HOWTO: Multibox SWTOR on one PC with ISBoxer!

I will take care of the Vista issue as soon as I can, I may be able to do a test build for it tomorrow
<<

hephaestus

Posts: 93

Joined: Mon Feb 01, 2010 10:24 am

Post Fri Dec 16, 2011 1:27 pm

Re: HOWTO: Multibox SWTOR on one PC with ISBoxer!

Thank you Lax, I am going to try two machines, but the Vista fix would be great. I tried again this morning with the single machine and my message from last night was wrong. I get a white box with a blue question mark that says STAR WARS: The Old Republic is already running. Would you like the SWTOR Launcher to close the existing process? (Yes or No)
<<

lax

User avatar

Site Admin

Posts: 7143

Joined: Tue Nov 17, 2009 9:32 pm

Post Fri Dec 16, 2011 2:28 pm

Re: HOWTO: Multibox SWTOR on one PC with ISBoxer!

hephaestus wrote:Thank you Lax, I am going to try two machines, but the Vista fix would be great. I tried again this morning with the single machine and my message from last night was wrong. I get a white box with a blue question mark that says STAR WARS: The Old Republic is already running. Would you like the SWTOR Launcher to close the existing process? (Yes or No)

Thanks, I have updated the development build of Inner Space as of now -- build 5497. This should fix it under Vista! Right click IS and select Patcher, check "Download development (test) patches" then close and restart Inner Space and let it patch up.

Let me know. :)
<<

hephaestus

Posts: 93

Joined: Mon Feb 01, 2010 10:24 am

Post Fri Dec 16, 2011 4:30 pm

Re: HOWTO: Multibox SWTOR on one PC with ISBoxer!

Lax,

I have Download Development (test) patches checked on Inner Space and restarted it, but I can't get it to download anything, I am still on Build 5496 ( I tried to grab files individually with patch these files but that didn't work either). Is there something else I need to do in order to activate the development build?

Thanks again
PreviousNext

Return to Star Wars: The Old Republic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest