FAQ  •  Register  •  Login

Poor performance when running 1 group (6 boxing)

Moderator: MiRai

<<

Chaser

Posts: 2

Joined: Sat Dec 05, 2015 7:05 pm

Post Sat Dec 05, 2015 7:12 pm

Poor performance when running 1 group (6 boxing)

Suffering from poor performance and looking for some advice. I have 2 monitors, and run tank on main screen, other 5 on secondary monitor.

I run the game in extreme settings, and have poor framerates, and toons lag badly especially if having to move during fights.

My CPU runs at 100%, I have tried various CPU set ups through ISBOXER (currently on a round robin set up) and have also changed the minimum framerates but nothing seems to be helping.

I have 16gb of ram and Intel i5-3750K CPU @3.40GHz. Videocard is GeForce GTX 660Ti.

Here is my setup file: http://pastebin.com/bSz3YFSw
<<

MiRai

User avatar

Vibrant Videographer

Posts: 2408

Joined: Fri Nov 20, 2009 3:30 pm

Post Sat Dec 05, 2015 7:43 pm

Re: Poor performance when running 1 group (6 boxing)

Well, unfortunately I can only give a generic reply because you've stripped 90% of your profile before sharing it, so this is normally where we point people experiencing issues with FPS:

http://isboxer.com/wiki/HOWTO:Tweak_you ... ottlenecks
<<

bob

User avatar

League of Extraordinary Multiboxers

Posts: 2710

Joined: Sat Feb 15, 2014 11:14 am

Location: In the dining room, with the lead pipe.

Post Sun Dec 06, 2015 4:35 am

Re: Poor performance when running 1 group (6 boxing)

Chaser wrote:My CPU runs at 100%
Yes it might do, but what is actually using it??
<<

Chaser

Posts: 2

Joined: Sat Dec 05, 2015 7:05 pm

Post Sun Dec 06, 2015 6:34 am

Re: Poor performance when running 1 group (6 boxing)

MiRai wrote:Well, unfortunately I can only give a generic reply because you've stripped 90% of your profile before sharing it, so this is normally where we point people experiencing issues with FPS:

http://isboxer.com/wiki/HOWTO:Tweak_you ... ottlenecks


Oh, sorry. I just used the tool as indicated in the stickied post. I ticked the box to remove character /account names, was that wrong?

Is this better? http://pastebin.com/RdmmSsvM

bob wrote:
Chaser wrote:My CPU runs at 100%
Yes it might do, but what is actually using it??

The six eq2 sessions.
Last edited by Chaser on Sun Dec 06, 2015 7:14 am, edited 1 time in total.
<<

MiRai

User avatar

Vibrant Videographer

Posts: 2408

Joined: Fri Nov 20, 2009 3:30 pm

Post Sun Dec 06, 2015 8:53 am

Re: Poor performance when running 1 group (6 boxing)

Unless you can find something listed on the Tweak Your Framerate page that I linked earlier, I'm going to guess the fact that you're trying to put 6 clients on 4 cores using one core each is probably the cause of this. Your best bet is to put all clients on all cores (this is an option in the CPU Strategy Wizard) and hope that Windows can balance the load a bit better, as well as drop your main region down to match the size of the others (1280x792).

You can easily see how much CPU usage each game client eats up by launching one Slot at a time while monitoring your hardware. If each client is eating up like 15-20% load (which is kind of a lot), then I'd make a guess and say that that's too much for your system to handle.

I'll also add that I thought you stripped out 90% of your profile before sharing it in the first post, but you don't actually have any Key Maps, or even a Repeater Profile. o.O

Return to EverQuest 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests