FAQ  •  Register  •  Login

Only launches one Instance

Moderator: MiRai

<<

Kasmyn

Posts: 3

Joined: Sat Jun 04, 2016 9:58 am

Post Fri Sep 30, 2016 8:12 pm

Only launches one Instance

Hey There,
So i set up my profile following the Youtube video I worked at first. But then later I had an Issue where it would only launch one instance of the game and not the rest. Also I could not interact with that instance at all I was able to fix that by uninstalling, reinstalling, and re set up the profile. Worked for a bit now I am having the same issue again I follow the advice of some one in chat and disabled a bunch of my background programs but nothing seemed to help.
http://pastebin.com/raw/P7frW2mj

also this is what Innerspace says:
| 20:54:56 ISBoxer: Preparing to launch Character Set 'Kling5'
| 20:54:56 ISBoxer: Settings imported from ISBoxerToolkit.GeneralSettings.XML
| 20:54:56 ISBoxer: Making sure Characters in Character Set 'Kling5' are valid...
| 20:54:56 ISBoxer: Good!
| 20:54:56 ISBoxer: Launching Character Set 'Kling5' all slots...
| 20:54:56 ISBoxer: Launching Slot 1 Character 'Kas1'
Successfully executed '"C:\Star Trek\Star Trek Online.exe"'.
Session name 'Star Trek Online9932' accepted for process C:\Star Trek\Star Trek Online.exe
Session name 'Star Trek Online6380' accepted for process C:\Star Trek\Star Trek
Online\Live\GameClient.exe
| 20:57:56 ISBoxer: Character from Set 'Kling5' not fully launched after 3 minutes.
<<

lax

User avatar

Site Admin

Posts: 6909

Joined: Tue Nov 17, 2009 9:32 pm

Post Sat Oct 01, 2016 2:10 pm

Re: Only launches one Instance

It appears you've disabled Direct3D9 in Inner Space, and you've got STO in Direct3D 9 mode. This behavior is therefore expected.........................

Re-enable Direct3D 9 in your Inner Space Game Profile.
<<

Kasmyn

Posts: 3

Joined: Sat Jun 04, 2016 9:58 am

Post Sat Oct 01, 2016 3:05 pm

Re: Only launches one Instance

When ever I try to launch STO though with DX9 enabled in innerspace It causes the game launcher to crash right after I hit engage.

What am i doing wrong?
<<

bob

User avatar

League of Extraordinary Multiboxers

Posts: 3271

Joined: Sat Feb 15, 2014 11:14 am

Location: In the dining room, with the lead pipe.

Post Sat Oct 01, 2016 4:03 pm

Re: Only launches one Instance

People seem to be unselecting that Inner Space setting due to the other thread, in which it was supposed to be a one off test, yet now it is the thing to do... nuts.

Anyway, in the STO Launcher options you can set the -d3d9 parameter in the Command line field to set DirectX9. I also make sure that Minimize to tray and Full screen is not selected.

You could also try shutting down the Broadcast DVR server. You can do this in the Xbox App, go to Settings, and unselect the Record game clips option. Not sure how nicely this thing plays with multiboxing.
<<

Kasmyn

Posts: 3

Joined: Sat Jun 04, 2016 9:58 am

Post Sat Oct 01, 2016 9:51 pm

Re: Only launches one Instance

bob wrote:Anyway, in the STO Launcher options you can set the -d3d9 parameter in the Command line field to set DirectX9. I also make sure that Minimize to tray and Full screen is not selected.

You could also try shutting down the Broadcast DVR server. You can do this in the Xbox App, go to Settings, and unselect the Record game clips option. Not sure how nicely this thing plays with multiboxing.


Had the command line in there and double checked that full screen and minimize to try were not selected

And I completely Disabled the Game DVR, Relaunched... Same Issue
I did get a crash log from STO http://pastebin.com/raw/qCKG5PLz

also just for giggles an updated diag: http://pastebin.com/raw/3uETuvgw

Thanks Again For your help :)

Return to Star Trek Online

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest